Er zijn veel verschillenden Sim Only bundels beschikbaar

Sim Only abonnementen kunt u in alle soorten en maten krijgen. Was u een paar jaar geleden al snel aangewezen op de grotere providers. Nu zijn er een heleboel prijsvechters die komen en gaan. Deze prijsrechters maken allemaal gebruik van het netwerk van Vodafone, KPN of T-Mobile aangezien deze providers in het bezit zijn van een dekkend netwerk in Nederland.

Als u een telefoon abonnement afsluit, heeft u dus vaak deze netwerken. Je kunt dus een sim only bestellen voor een zeer voordelige prijs per maand. Het kan je heel veel geld schelen op jaarbasis.

Wanneer u kiest voor de grotere bedrijven heeft u waarschijnlijk meer zekerheid en duidelijkheid. De kans is echter groot dat ook de prijs wat hoger zal liggen.

Scherpe tarieven bij een sim only abonnement

mobiele telefoonDe beschikbare prijsvechters bieden hun diensten vaak zeer scherp aan. De kans is aanwezig dat er echter wat minder mogelijkheden zijn. Het snelste mobiele netwerk op dit moment (4G) zal eerst beschikbaar komen bij de grote aanbieders en later wellicht ook voor de prijsvechters. Wanneer u toch voor een prijsvechter kiest is het belangrijk om te controleren van welk netwerk ze gebruik maken.

Houd bij de aanschaf van een telefoon ook rekening met uw eigen wensen en eisen. Wanneer u heel veel sms’jes stuurt loont het zeker om een smartphone met een data abonnement te gebruiken. Door vervolgens gebruik te maken van diensten zoals WhatsApp kunt u veel geld besparen en onbeperkt berichten sturen zonder met extra kosten te maken te krijgen. Als je gebruik maakt van bijvoorbeeld Ben sim only dan weet je zeker dat je voordelig uit bent. Met deze provider kun je budget internet en bellen krijgen. En waarom ook niet? Het netwerk staat zeer goed aangeschreven.

Acties van providers om nieuwe klanten binnen te halen

De providers hebben vaak ludieke acties om nieuwe klanten binnen te halen. Zo worden er ook vaak cadeaus weggegeven wanneer u een abonnement afsluit. Dit varieert van een spelcomputer tot een tablet. Bedenk goed dat de kosten voor deze cadeaus uiteindelijk toch verwerkt zitten in het abonnement. Het is verstandig om de abonnementen goed te vergelijken en de acties in de gaten te houden. De concurrentie op de markt is zeer hevig en providers adverteren soms met zeer lage prijzen om hun marktaandeel uit te breiden. Video promoties zijn er ook vaak, bedrijven als This Plays2 doen daar meer mee.